Awwwards

Artistic Raw


Overview

Als acht jarig jongetje begon Artistic Raw (Ravi Ramdihal) al met experiementeren met casettebandjes door de nummers sneller, langzamer of achterstevoren af te spelen. Hij vond het geweldig om de controle te hebben over de muziek die hij afspeelde. Toen Artistic Raw 12 jaar was begon hij met het remixen van muziek. Hij hield ervan om een andere beat achter de muziek te plaatsen om zo zijn eigen draai aan de muziek te geven. 

Na drie jaar remixen te hebben verspreid over het internet wilde hij meer doen. Hij wilde DJ worden. Op zijn 18e, na drie jaar had geoefend te hebben, veranderde hij zijn artiesten naam naar Artistic Raw. Hij ging met een vriend die DJ was mee naar feestjes waar hij af en toe zijn eigen skills mocht laten zien. Zo werd hij opgemerkt door house community, die hem vroeg mixtapes voor hen te maken. Artistic Raw maakte de mixtape ‘The Drughouse’ die meer dan tien duizend keer werd gedownload in slechts twee weken! Verder heeft hij laatst een geweldige track uitebracht samen met IDA, "In the middle"

Naast dat Artistic Raw te vinden is op onder andere Dance Boulevard, Dance Valley en Myteryland, zal hij op 17 juni ook te zien zijn op het Taste of Summer festival.